2008. július 12., szombat

Nyaralás


Idei nyaralásunk 1 naposra, de annál tartalmasabbra sikeredett. Még tartalmasabb lett volna, ha maradunk szépen a senekünkön a klassz nagymarosi faházban és nem kezdünk el külön programokat szervezni.
A házikó és a hozzá tartozó kert, tényleg egy kis eldugott paradicsom, ahol lehet pucérkodni (a gyerekeknek-mielőtt valaki még másra gondolna) slaggal „samatűzoltót” játszani, ki- be rohangálni, felmászni, lemászni.
Mivel nem bírok megülni a senekemen, kigondoltam, hogy másnap majd milyen klassz kirándulást teszünk Visegrádra (éppen Palotajátékok-juhéj! ), aztán irány az esztergomi aquacsoda.
Ezen szép gondolatból egyedül a Nagymarosról Visegrádra kompozást sikerült megvalósítani. Palotajátékokról lemondtunk, tekintettel a nagy tömegre és az éppen akkor uralkodó 40 fokra árnyékban. A hűs habokból szintén nem lett semmi, mert kívülről megítélve a magyar aquaizé inkább tűnt balkáninak, mint európainak és ezért nem voltunk hajlandóak több ezer forintot kiadni, az tutifix.
Mielőtt a tényleg gyönyörű Esztergom városának lakói felháborodnának, elmondhatom, hogy van összehasonlítási alapom és európainak semmiképpen nem nevezném, hogy a miniparkoló telt volta esetén, büdös konténerek mellett lehet parkolni egy elhagyott, kísérteties területen, hogy a pénztárnál való több órásnak tűnő sorbanállás a tűző napon történik és hogy a szabályos balra kanyarodási lehetőséget elzáró nagy virágláda miatt, csak a párkányi hídon Szlovákián keresztül lehet visszatérni Esztergomba. Nem is tértünk vissza! Inkább egy röpke Szlovák tartózkodás után téptünk vissza a nyugis Nagymarosra.

Nincsenek megjegyzések: