2009. október 1., csütörtök

Nizza- Múzeumok

Nizzában nagyon klassz múzeumok vannak, de talán érthető ha a 2 szélvészúrfival sem a Chagall, sem a Matisse, de még a régészeti múzeum sem szerepelt a látnivalólistánkon. Talán majd egyszer...talán.
Jártunk viszont az Ősember múzeumban ( Musée de paléontologie Humaine de Terra Amata), mivel a Szalajka-völgyi ősemberbarlang látogatás óta az ősember témakör gyakran felvetődik nálunk.
Jó választás volt. Először szerda délelőtt Vera unokatestvérem segítségével néztük meg, aztán csütörtökön apával, mert ezt apának is feltétlenül látnia kellett a gyerekek szerint.
Bár rajta van a múzeum a turistatérképen érdekes módon a helybeliek sem hallottak még róla. Ebből kifolyólag tömeg nem volt, hacsak mi öten nem számítunk annak. Második alkalommal már Nimród, mint egy kis idegenvezető mutogatta apának a látnivalókat.
 
Ez itt az ősember lábnyoma


A "pattintós kő "






A képen rajta van Vértesszőlős is, csak kár, hogy kiégett a lámpa.









A fiúknak legjobban az ősember "háza" tetszett.



 Mivel a múzeum látogatása amúgy is ingyenes volt, ezért a fiúk kaptak 1-1 ősember figurát. (Nagyon úgy tűnt hogy ez a 2 darab volt nekik összesen- gondolom már nem fért bele az ősjelenetes vitrinbe, így kitették a bejárathoz. :-) )

Az egyik ősjelenetes vitrin

A bejáratnál üldögélő úr teljesen el volt képedve gyermekeink múzeum iránt mutatott lelkesedésén, így megajándékozta őket mindenféle ősemberes feladatlapokkal meg színezőkkel, úgyhogy volt öröm Aprajafalván. :-)

3 megjegyzés:

Ildikó írta...

Ezt én is szívesen megnézném!

? írta...

Hát a fiúknak is nagyon bejönne :)!

RJMPP

? írta...

Marcinál még én is nagyon paráztam, LP 1/2 évesen kapott először, Réka már 3 hónaposan. Nem nyelte egyszer sem félre, kidugdossa a nyelvével, én meg újra visszateszem. 1 golyócskát nem nyel félre, viszont jobban felszívódik. igyekszem a nyelve alá tenni.
"Homeopáti napjainkban" és a "Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával" című könyvek a "tudásom". a második egy kicsit haladóbb szintű, mert nincsen benne adagolás, sem potencia.
én mást nem adok a gyerekeknek, csak bogyókat :), eddig eredményesen....

RJMLP