2010. február 5., péntek

Zűrös hét

A zűrős hetünk, valójában előző hét szombatján kezdődött, mikor Noah tipródása, kedvetlensége és étvágytalansága láttán elgondolkoztunk mikor is járt utoljára wc-n.
Három gyereknél már annyi mindenre kell egyébként is figyelni, hogy a székelési szokásokról, mivel mostanában nem volt ezzel probléma, nem vezetünk excel táblát.
Erős gondolkodás után megállapodtunk R-val a hétfői napban. Nosza rajta Laevolac, kúp, meleg víz, hasmasszázs, aszalt gyümölcs, olivaolaj.....semmi eredmény, de Noah látszólag nem az igazi.
Hétfő reggel irány a gyermekorvos. Aztán beutalóval a kórház. Ott kapott beöntést, ami bár nehezen adta- lászólg ki is pucolta. Azonban az orvosok, az elmondottak alapján, nem voltak megelégedve a végeredménnyel (kemény produktumot vártak), így még egy beöntés megspékelve két kúppal. Gyerek idegileg teljesen kész volt. (Ha meglátott egy fehér köppenyt, már bújt el, ahová tudott.) Nem tudjuk hova tűnt benne a fél liter víz és a 2 kúp, de nem adta, így -némi ráhatással- hazaengedtek (ekkor már késő délután volt) azzal, hogy ha másnapig otthon sincs széklet, vissza kell jönni és folytatódik a beöntésesdi.
Persze itthon sem volt semmi, de a családi kupaktanács úgy döntött, hogy inkább az ajkai kórházba visszük vissza, így nagyi is tud segíteni. Ajkán szerencsére nem öntögették, hanem csináltak egy hasi uh-on, ami negatív lett.
Noah, annak ellenére, hogy továbbra sem produkált, visszanyerte étvágyát, kedvét, így csütörtök reggel hazajöttünk és mintha mi sem történt volna, ment az óvodába. És láss csodát, délután hazajöttünk, ő produkált, mi megdícsértük és azóta is megy minden a régi kerékvágásban (annyi eltéréssel, hogy Noah nagydolgait azóta vezetem).
Alighogy fellélegeztünk Lencsike "romlott el". Folyamatos sírás, nyűgösség, láz, hasmenés. Diagnózis: 4 fogacska jön egyszerre. Szerencsére ezt is túléltük.
Mondom, hogy zűrös hét volt.

11 megjegyzés:

Gergő baba írta...

Sajnáljuk, hogy ilyen zűrösen telt a hét! Örülünk, hogy Noah mostmár jobban van! Nálunk Szabinál kell figyelni ezekre a dolgokra, mert sajnos ő kevés rostot eszik, meg amúgy sincs túl jó étvágya.... Leilaninak gyors gyógyulást kívánunk! puszi, Gergő baba, Szabi, Ibolya

? írta...

Örülünk, hogy vége már a bajoknak! Mi is a háromszoros kórsággal küzdünk, átérezzük a helyzeteteket :(.

Gratula a fogakhoz, már nálunk is elkélne néhány fogacska, bár a virslit így is cafatokra tudja tépni Rékuci, igaz utána hegyesen előre kiköpi, hogy ehetetlen :)....

Mit is írhatnánk mást, kitartás :)
RJMLP

nuca írta...

Minden jó, ha a vége jó!:) Egyszerűbb jövő hetet Nektek!:)

Ildikó írta...

Szegény gyermek! Szülési élményeimből a beöntés az egyik legrosszabbak közé tartozik - nagyon sajnálom szegényt :(
Remélem, többet nem lesz ilyesmire szükség!
Puszi!

Mónika írta...

Már aggódtam, örülök, hogy minden rendeződik! :) Sok puszi: M

Gabi írta...

De örülünk,hogy nincsen semmi komolyabb gond Noah-val!
Gratulálnuk a fogacskákhoz!:)
Szkokán fiúk

JuditAu írta...

Hú, hát ez tényleg nem ygenge hét lehetett... a lényeg, hogy túl vagytok rajta!

sedith írta...

Minden jó, ha a vége jó!:) Hál'istennek! Remélem, Lencsinek is hamar kibújnak a fogacskái!:)

csibike írta...

Azt kívánom, hogy a következő hét sokkal nyugisabb legyen. Három gyerek mellett van ilyen egyáltalán? :))

éva írta...

Huh, erről a nincskaki témáról én is tudnék írni. Kicsi Dávid szintén képes hasonló rémtörténetekre, négy-öt napig tartó visszatartásra, mindenféle csodaszer, zöldség, gyümölcs folyamatos majszolása mellett...

Bogár és Gerti írta...

:S Mekkora mázli, hogy ezzel nincs gond a gyerkőcnek... főleg az első két gyümölcsnapon az oviban :P
Csak nem lesz több ilyen tortúra...
Puszi