2010. július 30., péntek

Héthuszonöt, azaz a mamut, a cuki és vendégeink

Egy busz hátulján nézett szembe velünk először ő. Ő, azaz a mamut. Szerinted ebben a múzeumban tényleg van egy mamutcsontváz? Meg kellene nézni.-mondtuk szinte egyszerre R.-rel.
Utánanéztem és a zirci Természettudományi Múzeumban valóban rejtegetnek mamutcsontvázat. (Egyébként a szó szoros értelmében rejtegetik. Sokkal impozánsabb helyet érdemelne.) Summa summarum innentől kezdve a mamutcsontváz kitűnő zsarolási potenciállá vált. Vasárnap a betegségből már kigyógyulva, a fölös energiákat a rossz időben is levezetendő, elindultunk Zircre.
Hónap utolsó vasárnapja lévén ingyen bebocsátást nyertünk, csupán egy fotojegyet vásároltunk.
A múzeum nagyon klassz, azonban kicsi. Az ott megtekinthető érdekességek sokkal nagyobb teret érdemelnének.
A mamut, illetve mamutok egy méltatlan kis eldugott lyukba vannak bezsúfolva. (Emlékszem a gainesville-i múzeum előterében álló mamutcsontváz mennyire "hatott")

Volt még hatalmas barlangi medve is (szintén egy lyukba benyomva).

És még számtalan érdekes dolog.

Múzeum után beugrottunk az apátságba. Ott az addig eleven Noah teljesen elcsendesül, mert "mit mondtál anya itt lakik az Úristen?" suttogta riadtan.
Ezt követően mindenki kibírhatatlan éhségéről biztosított, így a monostor cukrászdát belülről is megvizsgáltuk. Még haza is vittünk egy kisebb süticsomagot.

A nagy kirándulásban mindenki elfáradt, így kivételesen mind3om gyerek nagyot aludt ebéd után.
Noah keresztszülei és persze a gyerkőcök beugrottak hozzánk egy rövid időre. Szerencsére mindannyian jól vannak. Kicsi Marc ügyesen lépked, sőt (szülő engedéllyel) lépcsőt mászott, amitől én frászt kaptam. :-) Mikor tetőfokára hágott a hangulat gyorsan a játszótér felé vettük az irányt, de a hideg szél miatt nem maradtunk sokáig.

A 6 gyereket egy képre terelni nem volt könnyű feladat.

6 megjegyzés:

Gergő baba írta...

Ez aztán klassz kirándulás volt a javából! :-)))) Még sok ilyen szép élményt kívánunk Nektek! puszi, Gergő baba, Szabi, Ibolya

Mónika írta...

Ez a gyerekcsapat nagyon édes! Abban a cukiban mi is voltunk, nagyon jó (igaz én csak kávéztam:-O), a játszóteretek is szuper mieink nagyon szeretik. Készülök ám írni, de most is dolgozom! :-S Örülök, hogy meggyógyultatok!!!! Puszi!

csibike írta...

A kicsilány már kész hölgy :)

Gergő baba írta...

1-én volt Nimród névnapja!
Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel köszöntjük Őt névnapja alkalmából! Kívánunk Neki jó egészséget, vidám gyermekéveket és sok áldást az ÚRtól!
puszi, Gergő baba, Szabi, Ibolya

JuditAu írta...

Nimródnak boldog névnapot!

Hát ez a mammutos kiállítás tényleg jó lehetett!
És cukiiiiiiiii! De beülnék egy igazián jó kis magyar cukrászdába... :)

Loihi írta...

Köszönjük. :-) Nem is tudtuk, hogy augusztusban is van Nimród nap. Mi áprilisban tartjuk, de azért megpuszilgatjuk a nevetekben. :-)