2010. július 14., szerda

Hát elkezdődött



a Szünidő! Lakásunk is nyári üzemmódba kapcsolt (=nagyobb a rendetlenség mint valaha, napplinkban lassan homokozót és hangyaétkezdét nyithatunk)







Már a vakáció első napján belecsaptunk a közepébe.
Szombat délelőtt a fiúk tornabemutatón voltak Paloznakon, a jógahétvége keretében.(Igaz, a végén csak Nimród ment fel a színpadra.)

Aztán nyomás a kereszttesókhoz Érdre, szülinapi partira. Megettük a virslit, befaltuk a tortát és téptünk vissza Csopakra, mert délután 4-től R. másnapi kiállításával voltak még tennivalók.


Este 7-kor pedig régóta várt szállóvendégeink érkeztek, egyenesen Gainesville-ből. Gyerekek ott folytatták, ahol 3 évvel ezelőtt abbahagyták. Lilla és Botond nagyon szépen beszélnek magyarul is, így nyelvi gond nem volt. Bár Nimród bőszen bizonygatta a srácoknak, hogy "én tudok angolul" és gyorsan el is számolt tízig. Botond erre rákontrázva spanyolul tette ugyanezt. :-) Ezzel meg is volt az erőviszonyok felmérése.
Rá kellett jönnünk arra is, hogy Noah nem kis identitászavarban szenved, ezért abszolút terápiás hatással bírt, hogy "ők onnan jöttek ahol én születtem" (=jé, ott is élnek emberek, ahol születtem).
A játékhangszereket megtalálva egyből zenekart alakítottak, próbáltak és előadták angol és magyar nyelvű saját szerzeményeiket. ("chicken with the guitar", illetve "ha akarsz valami lenni, legyél valami") Fel is vettem videora és a rock band vezetőjétől megszereztem a jogokat. Remélem egyszer gazdaggá tesz. :-)

Vasárnap délután volt R. megnyitója. Ideszervezte a "world at night" (http://hirek.csillagaszat.hu/programajanlo/20100702-twan-megint.html) című vándorkiállítást, amire megtisztelően sokan voltak kíváncsiak.

Hétfőn, amikor végre szusszanhattunk volna, családunk háromötöde adta egymásnak a kilincset a ház legkisebb helységében (illetve Leili lépte jócskán túl a napi pelenkakeretet).
Szerdától Lencsi küzdött magas, csillapíthatatlan lázzal, melyet a 4 új fogacskára fogtunk.
Hétvégére szerencsére jobban lett, így semmi akadálya nem volt, hogy vasárnap Planetáriumozzunk, kereszttesózzunk, jól elfáradjunk.
Azóta itthon pihengetünk, néha egy kis Balatont, kerti pancsolást közbeiktatva.

3 megjegyzés:

Virág írta...

Jajdejó, Jadeszép! Jövő szerdán megyünk felétek (családozás, Anna-bál...) feltétlenül megnézzük!!
A lánylény nagyon vagány a napszemüvegben, és ezek a torták!! :O

Cilee írta...

Tyű, micsoda torták! Van ám nálatok is program, nem kevés!
4 új fog :-O Nem semmi! Nem csoda, ha lázas volt tőle. A fő, hogy kint vannak!
Üdv: Babóca&Bogyó@Cilee

Kati írta...

Nagyon vagányak ezek a srácok! Tetszik! Szeretettel puszillak Benneteket, Kati