2010. október 26., kedd

Csindibuksi

Olykor-olykor ezen a néven fut legkisebbünk. Nimri ragasztotta rá, így a Lencsi, kisLencs, Leili, Leicsike mellé becsúszik néha egy kis Csindi, Csindike, Csindus és Csindibuksi is.
Miután íly alaposan elmagyaráztam bejegyzésem címét, gondolom egyértelmű kiről szól a mai bejegyzés.
19 hónapos elmúlt, így éppen itt volt az ideje, hogy gondos anyja felvegye a kapcsolatot a gyermekorvossal és megkapja végre a 18 hós oltást. Kicsit égett csak a pofám.
Régen volt, talán a babaszobán egy kalkulátor, hónapról-hónapra leírta mit kellene tudnia a babának. Na ezt én most égre-földre kerestem, és nem leltem. Ezért nem tudom mennyire különleges, nagyszerű vagy csak egészen egyszerűen átlagos amit tud, de minket minden nap elkápráztat. Nem baba már (szüpp-szüpp). Mindenben utánozza a fiúkat(sajnos a rosszban is) és teljes jogú emberpalántaként viselkedik: Babaszék már nem játszik, velünk ül az asztalnál; Tányérkáját tartva sorba áll a nasiért; Fellépőre állva mos kezet; Ahová a fiúk mennek, neki is ott a helye; Játékszétdobálásban, fetrengésben, párnacsatában is nagyon ott van. Az nagyon édes például, ahogy együtt rajzolnak a földön.

De bármennyire is szeret "brümbrü"-vel (most már "ató) játszani, rátalált a babára, amit altat, betakar, tologat a kis babakocsiban. És ugye a női gének: hozza reggel a nyakláncot, hogy tegyük a nyakába és mutatja a "kacs"-t (csatt), hogy tűzzük el a haját. Nem mindegy milyen pulcsit, cipőt vesz fel. Az oviba érve (fiúkat kísérjük minden reggel) mutogatja hol a ruháját, hol a cipőjét vagy éppen a sapkáját és a jól idomított anyukák és óvónénik rendre meg is dícsérgetik. Hisztizni "nyem-nyem" kiáltásokat hallatva kiválóan tud, viszont egyenlőre lehet még hatni rá. A kulcsmondat: Jól van Leilike, ha nem veszed fel, akkor te itthon maradsz. :)

Amitől meg kell zabálni, hogy dumál ezerrel. Gyakorlatilag mindent mond. Van pár érthetetlen dolga: pl. fogalmam sincs a szörp vajon miért "kaka", vagy a sajtot miért hívja a hajcsatt után szabadon szintén "kacs"-nak.
Szintén imádom, amikor rámutatva dolgokra mondja: "anyáé" vagy "apáé".
A fiúkat "bibi"-nek hívja egységesen, illetve Nimrit néha "mimi"-nek. Bár előfordult már, hogy véletlenül kicsúszott a száján, hogy Noah, vagy Mimmód.
Magát "baba"-nak hívja. Kedvenc barátja pedig "Bebi" (Bendi).

Mélységéről fogalmam sincs (2 évesre való ruhát hord, illetve ami Noahról lejön mehet is a szekrényébe), viszont a mai mérés eredményeként súlya súrolja a 12 kg-ot (1192g). (Noah 3 évesen volt ennyi)
Szó mi szó, enni nagyon szeret: "Hami-nyami". Ha kaja megvonás van (csakis az ő érdekében), képes valódi krokodilkönnyeket sírni. Szerencsére a hűtőt még nem éri fel. :-)
Amit nagyon szeret és szerintünk van is tálentuma, az a zene és éneklés. Tisztán és felismerhetően énekel és ha az apja orgonál (sajnos ritkán van rá ideje) mindig felkapaszkodik mellé az orgonapadra és ő is muzsikál.
Táncművészetét nem tudom megítélni, de táncolni is nagyon szeret. Mutatja a Tv-t, hozza az irányítót és kéri a "táci"-t.
Napirendünk a következő:
Valamivel 6 után ébred, az ágyából kurjongat, majd hallgatózik. Fiúk is negyed 7 körül kelnek és kezdődik az egymásnak való átkiabálás. Hétvégén majd megfeküdtünk rajtuk: Valamelyik épelméjű szájával bélgáz szerű hangokat hallatott, majd a szomszéd szobából Leilike ismételt, amin a fiúk majd meg szakadtak a röhögéstől..és így tovább.
Fél 7kor én is feltápászkodom, majd öltözés, reggeli, indulás az oviba.
Ovi után együtt isszuk itthon a "kájét" (kávé), illetve ő az "iszi"-t (azt, ami épp a csőrös üvegében van-általában víz. Tud egyébként pohárból is inni, de lusta vagyok az ebből fakadó baleseteket eltüntetni.) Gyakran elmegyünk csavarogni, legtöbbször Bendihez, akit imád.

Aztán én teszem a dolgom (mosás, főzés, takarítás) ő meg segít nekem. :-) Söprögeti imád pl.
Ebéd után alszik egyet (ha mákom van, akár 2 órát is).
Ébredés után játszunk, majd indulás a fiúkért. Hazaérve uzsi (fiúknak pótuzsi), majd közös játék (ha a fiúk éppen nem focin vannak), esetleg dvd-zés. Utána vacsi, "pacsi" (pancsi) és Leilus megy aludni, olyan fél 7 körül. Ekkor van még egy kis idő a nagyokkal társasozni, majd 7- fél 8-kor ők is mennek aludni.
Ekkor jön el a mi időnk. :-)
Ha mákunk van, végigalusszák az éjszakát. (Bár nincs sokszor mákunk, 3 gyereknél már nagy a hibaszázalék :-) hol egy folyó orr, egy pisilnem kell, vagy egy rossz álom.)
Megyek is, mert lázasan tettem le (az a fránya oltás), remélem nyugodt álma lesz.

8 megjegyzés:

Mónika írta...

Nagyon jó olvasni! Az előző bejegyzésed is tetszett! Nem unatkoztok az biztos, de Lencsi nagyon édes és annyira örültem, hogy részleteibe leírtad miket tud már! Elképesztő hogy rohan az idő!( Szóval akkor megkaptad az emilem ha jól értettem! ?? Csak nem jött át a válasz igaz?) Várom, ha lesz egy kis időd! Addig is sok puszi Mindannyiótoknak!

Ildikó írta...

Szia!

Csatlakozom az előttem szóló rokonomhoz (hihi), valóban nagyon jó volt olvasni Rólatok!

Puszi!

? írta...

Örülünk, hogy jól vagytok és a szipiszupi cipőt is megszereztétek :)

Lencsinek sok közös vonása van a Rékávál. ÉS szégyen ide-oda, a harmadik gyerek sorsa, hogy már nem tudjuk pontosan hány hónapos és hogy mit kellene csinálnia....és...és... :)

rjmlp

Évi írta...

nagyon jó volt ezt lelikéről olvasni.Olyan klassz összeszedett.
És zabálnivaló.Dalma is hasonló súlyban van ám.-))).
Nagyon jó tesók lesznek ez még az elolvasottakból is tisztán látszik:-)).
Ja Gréta 19.5 hónaposan kapta a 18. hós oltást.
Mondani akartam még, hogy megint lehet kapni azokat a vízben oldodó dinókat.Tudom, hogy a fiúk is szereti.
na nem oldódó, hülye vagyok, hanem növő asszem.Nálunk már csak a mikulás hozza.

Köszi az adománygyűjtős infót.
Legközelebb pedig ha Budaörs felé jártok, tessék felugrani egy kv.-ra jó??

A többit írom priviben jó??Ez most olyan.
Puszik, Évi

Ákombákom és Réka írta...

De jól leírtad! Emlékszem a nagyot naponta sokszor precízen mértem kaja után, Ákosnál megfogtam és kihajítottam a mérleget.:)
Egyébként nem új hír, de gyönyörű Lencsi baba.
K

Gabi írta...

Mekkorát nőtt a csajszi!:)Szkokán fiúk

Gergő baba írta...

Nagyon édes a kis hercegnő! Rendkívül ügyes lányka, gratulálunk! A sok okosságot pedig volt kiktől eltanulnia! puszi, Gergő baba, Szabi, Ibolya

? írta...

Jól vagytok????
Olyan ritkán hallani felőletek :(

Rjmlp