2009. április 17., péntek

1 hónapos

a lánykánk. El sem hiszem. Annyira gyorsan nőnek! Mi is történt az elmúlt 1 hónapban?

Lencsike kedden este született. Már a szülőágyon ügyesen szopizott. Sajnos éjszakára nem lehetett velem. Iszonyatosan hiányzott, egész éjjel a reggelt vártam, hogy hozzák már! Szerdán bejöttek a fiúk és a folyosó üvegén keresztül megnézték Leilanit. Nimród még a „Lencsi lánykát" is elénekelte Neki. A kórházban apukája meg sem foghatta, a lökött szabályok miatt. Legalább látni láthatta (szerencse, hogy az influenza-zárlatot feloldották addig). Aztán pénteken bepótoltak mindent! Emlékszem, ahogy elhagytuk a kórházat, zuhogott a hó- március 20-án!

Az első napokat jelentősen megkönnyítette Agyiék jelenléte. Volt mit enni és a fiúkkal is sokat foglalkoztak.

Már az első vasárnap megszabadultunk a köldökcsonktól, így a fürdetés is egyszerűbbé vált. Azaz annyira nem egyszerű, mert a kiskád tartórúdjait nem sikerült megtalálnunk a padláson, így a nagykádba tesszük a kiskádat, ami azért gáz, mert irtó nagyot kell hajolni. A fürdetés természetesen-csak úgy mint annak idején a fiúknál- Apa reszortja. A kiemelés már kétemberes, mert a gyógyszertári fürdetőkrém miatt a baba nagyon csúszik.

Hétfőn kijött hozzánk választott doktorbácsink és járt nálunk a védőnéni is.

Babamérlegünk most sincs, hetente egyszer átviszem a tanácsadóba és a védőnő megméri. Utoljára kedden mértük, 4200 g már Kispipi (4 hetesen).

Sárgasága körülbelül 1 hétig tartott. Ahogy az anyagcseréje rendeződött, úgy lett egyre fehérebb a bőre.

Fejét ügyesen emelgeti. Szemmel láthatólag jobban szereti balra fordítani fejecskéjét, de talán nem annyira feszesen, mint Nimród annakidején. Figyelgetjük aztán majd meglátjuk van-e további intézkedésre szükség.

Nagyon ügyesen szopizik. Igy, 1 hónaposan 2 és fél -4 óránként kér enni. Kétszer az is előfordult –bár elvem, hogy alvó babát nem piszkálunk-, hogy a saját érdekemben (szétdurranó cicik) 7 és fél óra alvás után, álmában megszoptattam.

Életét egyedül a hasgörcsök keserítik meg. Az enyémet is, mert ezek rendszerint hajnali 4 és 6 között jelentkeznek. Utána nyugodtan alszik. (Én viszont nem, mert a fiúk rendszerint 6-kor kelnek) A görcsök ellen Infacolt és colocinthys ch9-et használunk. Ez utóbbi főleg az erős görcsöknél hasznos segítség.

Már nem csupán:eszik-alszik-sírdogál-anyagcserél üzemmódban működik, hanem egyre többet van ébren és nézeget a kisasszony. Tegnap olyan gyönyörű teliszájú mosolyt kaptam Tőle, hogy csak na. Eddig is voltak spontán mosolyai, de ez annyira tudatosnak tűnt.
A mosolyról jut eszembe: Nimród nagyon szeret Vele beszélgetni és vígasztalgatni ha sírdogál. Egyik reggel miután sikerült megvígasztalnia, így szólt: „Lalani megboldogult rám” (=megörült nekem) Ismét jót nevettünk.

Egy kis ária fürdés után. :-)

7 megjegyzés:

nuca írta...

Gratulálunk az első hónaphoz! Örülök, hogy minden rendben a kis Leilanival!:) Nimródnak van ám szövege!:)

Bogár és Gerti írta...

Édes, tökéletes 1 hós Babocska :)
Puszi

Mónika írta...

Mi is gartulálunk!:) Nagyon örültem, hogy írtál a mindennapokról! További szép napokat!Pussz: M

Virág írta...

Kb. így nézünkk ki mi is, csak 1 gyerkőcöt kergetünk ordítva... ;-)
mi majd dél után jutunk le, mert apájuknakmég dolga van délelőtt, meg holnap a sütiversenyre viszem 3-kor a jogásztortámat. :-) majd figyelünk!

Évi írta...

Édes kis fostos tündérlány:-))9Egyszerüen meseszép.
csók már vártam egy kis mindennapi beszámolót

Évi

Gabi írta...

Boldog hónapfordulót kívánunk!:)
Szépen gyarapodik a csajszi!:)
Szkokán fiúk

csibike írta...

Már egy hónapos Lencsike? Gyorsan múlik az idő :) Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!