2010. április 13., kedd

Születésnap, Húsvét és a Calici 2.

Az Agyiféle Húsvétinyuszi kémszolgálat ezt nagyon benézte, mert a szülinapozás utáni tojásvadászat során, futóbiciklit és rollert is leltünk a nyuszifészekben. Már a Mikulás is kihagyta a virgácsot, pedig ha a fiúk legutóbbi viselkedését nézzük, a megérdemelt ajándék maximum pár nyúlbogyó lehetett volna.
Szerencsénkre aznap még száraz idő volt, így a kertben keresgélhettünk. Az itthoni nyuszi viszont keményen megszívta. Hideg szél, zuhogó eső köszöntött minket húsvét hétfőn. Nyulambulam kis kosárba, az üveges teraszajtó elé helyezte az apró meglepetésekkel töltött műanyag tojásokat, ám erős pasigénekkel megáldott fiaim, az ablakon való többszöri kikémlelés ellenére is alig vették észre. A csopaki nyúl valami genetikai mutáción eshetett át, ugyanis csupa dínós meglepetést hozott (gyurmaformázó, pecsételő, matricák, kifestő és Dinofroz tojás). Leilani meg jól elvolt a kiürült műanyag tojáshéjakkal.
Saját hülyeségem, hogy abszolút nem esett le, hogy idén már "eladósorban" lévő leány is van itthon, így locsolóink is lesznek. Még jó, hogy akadt itthon kora reggel pár csokitojás. El is zavartam gyorsan a fiúkat locsolni, hadd gyűljön a készlet. :-)
Szomszédok teljesen el voltak ájulva, milyen hosszú verset mondtak, ők meg nem győzték hazahordani a sok festett, illetve csokitojást.
Fel is vettem, ahogy meglocsolnak, persze nem is ők lettek volna, ha versmondás közben nem vesznek össze kicsit:

Délután rokonlátogatóban voltunk. Nem tudom mennyire vette el kereszttestvérem és férje kedvét a második gyermek vállalásától az, hogy a vendégségben töltött másfél óra alatt fiaink szakadatlanul üvöltözve rohangáltak a vadonatúj (értsd: még addig abszolút nem leamortizált ) házban.
Hazafelé 3 kislányt még meglocsoltunk. A fiúk teljesen felpörögtek, alig lehetett lenyomni őket. Fárasztó nap volt.

5 megjegyzés:

Évi írta...

Hoho.Jobb a helyzetekkel hamar tisztában lenni.Szerintem csak hálásak lehetnek a vendéglátók, hogy kaphattak ízelitőt, igy tudják mire számitsanak...Mindjárt a videót is halgatom.Ez a dinótojás mi a csoda??Gréta már látta a tv-ben, szeretne is, de nem kaptam sehol...

csók, Évi

Évi írta...

Én is gondolkodtam már húvéti virgácson.Esküszöm...

Évi

Loihi írta...

Pár hónappal ezelőtt vettem az Intersparban leárazva 500 Ft-ért. Egy műanyag tojás, benne por, amit vízzel keverve lesz egy trutyi, ebből kell kiszabadítani egy mini dínót. Van még benne egy pörgettyű, oszt ennyi. :-)

Gergő baba írta...

Annyira cukik vagytok! Zabálnivalók! puszi, Gergő baba, Szabi, Ibolya

JuditAu írta...

Hát ez a két gyerek szenzációs!
Jövőre hozzánk is jöhetnének locsolni! :)))